ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ «ΑΜΜΩΝ ΖΕΥΣ»

Το ξενοδοχείο «Άμμων Ζευς» είναι το πρώτο ξενοδοχείο που κατασκευάστηκε στην χερσόνησο της Κασσάνδρας στην Χαλκιδική το 1969. Τοποθετημένο πάνω στην παραλία της Καλλιθέας, αποτελείται από ισόγειο και 5 ορόφους.

Η μελέτη της διαμόρφωσης των όψεων και του υπαίθριου χώρου, αφορά στην πλήρη ανακατασκευή του κελύφους και την αναδιάταξη και αισθητική αναβάθμιση των υπαίθριων λειτουργιών, όπως: το pool bar, το a la carte restaurant, τον εξωτερικό χώρο του κυρίως εστιατορίου καθώς και τον χώρο της εισόδου, του parking και τον κήπο.

Στο σχεδιασμό των όψεων, βασικά κριτήρια αποτέλεσαν: η προσαρμογή στον προσανατολισμό του κτιρίου, η ανάγκη για απρόσκοπτη θέα στη θάλασσα ή τον κήπο καθώς και η εξασφάλιση της ιδιωτικότητας των δωματίων. Στόχος επίσης ήταν η διάσπαση του συμβατικού κανάβου της υφιστάμενης όψης και της επαναληψιμότητας που δημιουργεί η μονάδα του δωματίου.

Κύριο στοιχείο των όψεων είναι η μεταλλική κατασκευή, η οποία λειτουργεί ως κιγκλίδωμα για το δωμάτιο στο οποίο αναρτάται αλλά και ως σκίαστρο στο υποκείμενο δωμάτιο. Ανάλαφρο και διαμπερές, διαφορετικό σε κάθε δωμάτιο, δημιουργεί ένα ενδιαφέρον παιχνίδισμα που μοιάζει να αντικατοπτρίζει τον κυματισμό της θάλασσας. Τα κέλυφος πλαισιώνεται από λευκές καθαρές επιφάνειες και έναν ξύλινο αλλά ανάλαφρο όγκο που αγκαλιάζει το κτίριο και δημιουργεί μία στέψη στον τελευταίο όροφο.

Καλλιθέα, Χαλκιδική

2018

συνεργάτες:
George Arutinov Photography