ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΕΣΩΤ. ΧΩΡΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ «ΑΜΜΩΝ ΖΕΥΣ»

Το ξενοδοχείο «Άμμων Ζευς» είναι το πρώτο ξενοδοχείο που κατασκευάστηκε στην χερσόνησο της Κασσάνδρας στην Χαλκιδική το 1969. Τοποθετημένο πάνω στην παραλία της Καλλιθέας, αποτελείται από ισόγειο και 5 ορόφους.

Στο ισόγειο συγκεντρώνονται όλες οι κοινόχρηστες λειτουργίες: η ρεσεψιόν, το lobby, το μπαρ, η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, το γυμναστήριο-spa καθώς και το εστιατόριο, η κουζίνα και όλοι οι υπόλοιποι βοηθητικοί χώροι. Οι πρώτοι τέσσερεις όροφοι φιλοξενούν τα 112 standard δωμάτια ενώ ο τελευταίος όροφος αποτελείται από 12 δίχωρες και 2 μονόχωρες σουίτες.

Η μελέτη αφορά στον πλήρη ανασχεδιασμό των χώρων, με πρώτο μέλημα την πλήρωση όλων των λειτουργικών αναγκών και κατ’ επέκταση την αισθητική αναβάθμιση. Οι κοινόχρηστοι χώροι σχεδιάστηκαν έτσι ώστε να δημιουργούν ένα περιβάλλον ήρεμο, ξεκούραστο και να αποτελούν ομαλή συνέχεια του εξωτερικού υπαίθριου χώρου, ενώ στα δωμάτια στόχος ήταν να καλυφτούν όλες οι λειτουργικές ανάγκες, διατηρώντας παράλληλα μία ανάλαφρη αίσθηση πολυτέλειας, σε αρμονία με την θάλασσα και την φύση που περιβάλλει το ξενοδοχείο.

Κάθε όροφος φιλοξενεί και ένα διαφορετικό στυλ δωματίου, όσον αφορά τις διακοσμητικές λεπτομέρειες, με κοινό παρανομαστή τον minimal σχεδιασμό, τα γήινα χρώματα, τις απαλές υφές και τον ατμοσφαιρικό φωτισμό.

Καλλιθέα, Χαλκιδική

2017

συνεργάτες:
George Arutinov Photography